Buurman heeft stukje eigendom

1 reactie

Een korte weergave van het conflict;
Vorig jaar rijdt mijn zoontje het gras af. Even haalt hij de opvangbak eraf. Slechts enkele grassprietjes waaien door het gaas dat dient als erfafscheding. De buurman reageert woest op mijn zoontje. Ik heb de buurman aangesproken, deze roept een en ander naar mij, waaronder het feit dat de erfafscheiding niet goed staat, deze zou volgens hem naar mijn kant moeten opschuiven. Ik heb in een brief gevraagd of hij hiervoor bewijs heeft. Als hetzo is, dan kan hij de afscheiding verplaatsen. Op de eerste brief ontving ik geen reactie. Een tweede brief mocht ook niet helpen. Ik heb de buurman aangesproken waarom hij niet antwoord. Een disscussie volgt, hij geeft aan een kaart van het kadaster te hebben waar alles opstaat. Ik vraag hem deze te laten zien, dan is het conflict opgelost. Hij laat deze niet zien.
Ik schakel buurtbemiddeling in. Zij gaan ook naar hem toe. Hij zegt dat hij geen kaart van het kadaster heeft.
Ik heb een kaart aangevraagd bij het Kadaster en daarop blijkt dat de erfafscheiding goed staat op een stuk na, de buurman heeft een knik in de afscheiding gemaakt richting mijn garage. Helaas wil hij dat stuk niet teruggeven.
Op een gegeven moment komt de dochter mij aanspreken, zeer brutaal en agressief, waarop ik de politie bel. Zij komen en doen niets, alleen zeggen tegen ons dat wij verstandig moeten zijn. En voor een oplossing naar de rechter moeten.
Dit terwijl ik de kaarten in hamden heb, de grond is mijn eigendom.
Het gaat om een smal strookje, maar het gaat mij om het punt dat hij iets roept en het niet waar kan maken, hij heeft ongelijk.
Nu heb ik geen zin in juridische zaken, maar ik wil wel dat stukje grond.
Wat kan ik het beste doen?
Alvast dank!
Mvg,
Bas

maandag 1 september 2014