Buurman parkeert voor de deur in erfafscheiding

15 reacties

Direct na de oplevering van ons nieuwbouwhuis in een Vinex locatie hebben wij 10 jaar geleden een deur gemaakt in de erfscheiding van onze tuin naar de openbare weg. Dat is handig als je met je fiets weg wilt of de containers wilt buiten zetten. (Langs de zijkant van het huis kan je overigens ook naar de voorkant en daar de openbare weg op gaan).

Aan de weg waar de deur op uit komt zijn ook huizen. De bewoners kunnen hun auto's op hun oprit parkeren maar er is slechts plaats voor 2 auto's. De andere auto's staan op die weg, de auto's zijn dus langs mijn erfafscheiding geparkeerd. Het is natuurlijk fijn als de achterbuurman de auto niet precies voor mijn tuindeur zet, want anders kunnen we er niet langs.

Helaas heeft de buurman nu bedacht dat de deur "illegaal" is en zet hij de auto precies voor de deur. Naast dat hij vindt dat de deur er niet mag zijn, vindt hij ook dat hij parkeren mag waar hij wil en zeker schuin tegenover zijn huis en last but not least heeft hij geen zin (meer) om nog langer rekening te houden met de tuindeur.

Opvallend is wel dat zelfs als er geen enkele auto staat, hij hem dan precies voor de tuindeur parkeert. Praten heeft geen zin want de kinderen hebben per ongeluk zijn auto onder de modder gespoten toen de deur open stond met zijn auto strak er tegen aan en het terras werd schoongespoten. Nu is hij nog bozer. Volgens mij is dit gewoon pesterij maar ik heb rond gekeken op het internet en het lijkt zo te zijn dat er wel een opening in de erfafscheiding mag worden gemaakt, een raam of een deur, mits die niet direct uitkijken op de buren, wat nu het geval is. Maar dat je die deur niet zomaar mag gebruiken. Daar kan een vergunning voor zijn vereist. Graag een reactie

maandag 10 juni 2013