Buurman van vriend heeft schutting + compressor over erfgrens heen op grond van vriend gezet, moet weg wegens tuinrenovatie, buurman wil het niet weghalen

1 reactie

Een paar jaar geleden heeft de buurman van een vriend op grond van vriend bewust schutting en compressor van zwembad geplaatst. Alles moet eruit omdat vriend tuin laat renoveren. In april is eerst mondeling aan buurman gevraagd zijn spullen weg te halen. Later per brief de vraag herhaald. Inmiddels heeft vriend 580,- betaald aan kadaster om erfgrens opnieuw te laten vastleggen. Daar was die buurman bij. Inmiddels ligt die tuin van vriend al open maar die schutting en compressor is nog niet weggehaald. Een rechtsbijstandverzekering heeft hem ook al een brief gestuurd maar hij doet er niets mee. De compressor voor zwembad staat nu ook ineens om te zieken dag en nacht aan, en dat is continu en gegons in huis en tuin.

Aanvankelijk had die buurman om de geluidsoverlast voor vriend te beperken een houten kast om de compressor gemaakt tegen de herrie. Voorheen stond die compressor maar 2 uur per dag aan. Nu zijn die buren al dagen weg maar ze laten nu dag en nacht die compressor loeien.

A) Mag vriend nu zelf de spullen van die buurman weghalen?

B) Wat kan vriend nog meer doen om die buurman te dwingen later na verplaatsing van compressor dat ding opnieuw te isoleren. Moet je daar dan iemand voor laten komen om de decibellen te meten? Kost weer geld.

zondag 31 juli 2011