Buurman wil niet betalen aan schutting na meerdere toezeggingen

0 reacties

Het zal je maar gebeuren en blijkbaar een veel voorkomend fenomeen.

Afgelopen Januari hebben ik en mijn vrouw ervoor gekozen om onze tuin eens goed op te knappen, en hierbij komt natuurlijk ook bij dat we de schutting willen vervangen.
Wij zijn in gesprek gegaan met onze buren dat wij deze graag willen vervangen.

Buurman A gaf volmondig Ja aan en daar hebben we het ook netjes financieel mee kunnen oplossen.
Echter Buurman B laat nu van zich afweten :S Meneer is eigenaar van de woning en verhuurd deze onder.

In ons eerste overleg na het presenteren van de offerte voor het plaatsen van de schutting krijg ik te horen dat dit geen probleem is en hij de helft gaat betalen.
Meneer heeft een eigen bedrijf in de bouw en tevens ook voorgesteld om de klus uit te voeren in ruil voor de kosten. Helaas is hij hier nooit meer op terug gekomen.

Na meerdere malen met hem te hebben overlegd over zowel de kosten en het plaatsen blijven wij van hem de toezegging ontvangen dat dit geen probleem is en hij de kosten vergoed.
Nou komt het eenmaal dat de schutting dus al staat hebben wij maar de kosten voorgeschoten omdat we al enige tijd niks van hem vernemen.
Wij zijn in het hele traject continu met hem in contact geweest maar ivm drukte kon hij maar niet tijdig antwoorden maar helaas nog niks vergoed.

Ik bel hem nogmaals op waarin hij aangeeft dat zijn vroeg dit nu overneemt, zij vrouw wetend van niks overlegd dit met hem en geeft nu aan maar enkel 1/3 van de rekening te willen betalen
omdat zij nu van mening zijn nooit te hebben gekozen voor deze schutting. Haar meerdere malen uitgelegd dat de toezegging van haar man hebben ontvangen hem daar de offerte van hebben gekregen.

Om een lang verhaal kort te maken loop ik nu vast zoals je kunt begrijpen wil ik dat hij zijn belofte waarmaakt en vraag mij dan ook af hoe ik hem daarop kan wijzen op de mondelinge akkoord ?

Hoop dat iemand mij kan helpen

donderdag 16 juni 2016