Camper op gezamelijke oprit

4 reacties

Onze buren hebben een aantal maanden geleden een mega grote camper gekocht. Erg lang en erg Hoog.
Afgelopen zomer hebben zij de camper voortdurend op de erfgrens van hun en onze oprit geplaatst (Hun de spiegel stak uit boven onze oprit). Zodoende hebben zij nog een redelijk pad over tussen hun camper en hun woning. Wij hebben echter erg veel last van de ruimte die die kolos inneemt. Om maar niet te spreken van het zicht dat ons wordt ontnomen vanuit ons zijraam.
Wanneer wij onze auto midden op onze oprit plaatsen is er beperkt ruimte over om tussen de camper en onze auto te lopen. Er is groot gevaar dat de auto of camper beschadigd raakt door bijv kinderen met fietsjes die tussen de auto en camper door moeten (wij hebben twee kleine kinderen). Tussen de auto en onze woning is er iets meer ruimte, echter er loopt een regenpijp langs ons huis naar beneden, waardoor de ruimte op dat deel weer veel kleiner is.

Het argument van onze buren is dat zij met de camper wegkunnen wanneer zij willen. Ze willen daarvoor niet telkens naar de stalling rijden.

Wij hebben dit gedurende de zomermaanden geaccepteerd, aangezien de buren veel aan de camper moesten klussen. Onlangs hebben wij van ze begrepen dat zij de camper alleen gedurende de winter in de stalling plaatsen. Gedurende de zomermaanden (april tm september) zullen zij de camper weer op de oprit plaatsen.
Ik heb de buren erop aangesproken en met goede bedoelingen een afspraak gemaakt, waarin ik de buren wel heel erg tegemoet kom. Namelijk: wij plaatsen de auto meer tegen onze woning en zij meer tegen hun woning. We hebben nu meer ruimte tussen de auto en camper, maar zij moeten nu tussen de auto en camper door over onze oprit naar de straat. Bovendien kunnen wij onze autodeuren niet vergenoeg meer opendoen. Met twee kleine kinderen in de auto is dat geen doen.

Al met al zijn wij de dupe van hun besluit om die camper te plaatsen op een een oprit die daar niet voor bedoeld is. Wij hebben nu de nodige vragen:
- Geldt er een recht van overpad op elke gedeelde oprit?
- Is een camper van zulks formaat wel toegestaan op een standaard oprit? Zijn er bijv. regels mbt de hoogte van het voertuig dat op een oprit wordt geplaatst?
- Om van al het gedoe af te zijn zouden wij een schutting kunnen plaatsen. Is dit toegestaan wanneer wij deze op onze eigen oprit/grond plaatsen?
- Moeten wij een vergunning aanvragen voor een eventuele schutting?

Alvast dank voor jullie reacties!!

maandag 7 oktober 2013