Conflict met buren schutting geplaats op onze schuur

2 reacties

Help!
Wij zijn ten einde raad wij wonen inmiddels al 14 jaar in ons huis en in het begin hadden we aardig contact met onze buren (2 onder 1 kap)
Het begon allemaal toeni onze dochter het huis uit ging en de laatste spullen ging over verhuizen terwijl wij op vakantie waren de zus van de buurvrouw had de auto voor onze inrit (ze dachten vast zijn toch niet thuis) had staan. Onze dochter belde aan en vroeg of de auto even aan de kant kon toen is het geëscaleerd.

Na vele ruzies en kinderachtig gedoe hebben wij besloten om een alarmsysteem te plaatsen met camera's door een erkende firma het alarmsysteem staat ook gemeld bij de politie vlak voor kerst kregen wij een telefoontje van de politie dat de buren zich storen aan onze camera's omdat ze het gevoel hebben dat wij hun bekijken (dit is absoluut niet het geval want je mag alleen je eigen erf in de gaten houden) hun hebben ook aangegeven dat de camera's net 2 maanden hangen terwijl dit al bijna 2 jaar is. Ons huis is een drive in woning en hun hebben een aanbouw geplaats en op de aanbouw een mega groot balkon geplaatst wij hebben ook hierover lopen klagen bij de gemeente omdat zu nu in onze woonkeuken kunnen kijken dus totaal geen privacy en sindsdien klagen hun dus over de camera's.

Nu 2 weken geleden waren wij bij ons achter de schuur omdat we spullen moesten weggooien en het makkelijker was om dit via de achterkant te doen zagen wij tot onze grote schrik dat ze pakweg 40 cm van onze schuur in gebruik hebben om hun schutting te plaatsen de schuur is al 30 cm van de erf grens gebouwd dus ze hebben er zo 70 cm bijgenomen en ook nog in onze schuur geboord zonder overleg. Ik heb toen de politie gebeld maar die gaat daar niet over dus maar een brief aan de buren geschreven (praten lukt al lang niet meer) en gevraagd of ze de schutting binnen een week weg willen hallen van onze schuur dat wij het niet op prijs stellen dat dit zonder overleg is gebeurd. De brief hebben zij weer bij ons in de brievenbus gedaan. Nu wil mijn man de schutting zelf weg halen. Maar mag dit?
Ik wil niks tegen de wet doen.

zondag 17 januari 2016