Conflict na plaatsing dakkapel

0 reacties

Graag zou ik het volgende aan jullie voor willen leggen. Onlangs hebben wij een dakkapel laten plaatsen. Deze is volgens de dakkapelleverancier vergunningsvrij geplaatst conform de eisen van www.omgevingsloket.nl. Ik heb echter mijn twijfels aangezien de onderkant van de dakkapel minder dan 0,5 meter boven de dakvoet ligt.

Het grootste probleem is echter ontstaan nadat de buren bij ons geklaagd hebben over het feit dat de ramen zich binnen een afstand van twee meter van de erfgrens bevinden. Wat inderdaad het geval is en inderdaad is vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek Boek 5 artikel 50.

Zij eisen nu dat wij een wijziging aan gaan brengen aan de ramen en dreigen met een rechtszaak. Op zich zijn wij bereid om een wijziging aan te brengen alleen kost dit tijd en zal dit kosten met zich mee gaan brengen. Kan ik deze kosten verhalen op de dakkapelleverancier omdat deze alleen heeft gekeken naar het Bouwbesluit en ons niet heeft gewezen op het artikel in het Burgerlijk Wetboek? Wat raden jullie ons aan?

maandag 4 juli 2016