Coniferen haag was de verwachte erf afscheiding maar nu blijkt dit anders te zijn, wat zijn mijn rechten

2 reacties

Sinds 2001 hebben wij een huis in Hengelo gld. Toen wij dit huis Kochten was volgens de makelaar de coniferen haar de arfafscheiding.

Nu 2010 was ik uitgekeken op de haag (deze neemt veel onderhoud in beslag) en heb de eigenaars gevraagd of we deze weg konden halen of deze aan mijn kant volledig te snoeien (de haag is ongeveer een meter breed).

Doelstelling was om aan mijn zijde een nette schutting te plaatsen wat weer meer waarde zou opleveren voor de verkoop van ons huis. Nu krijg ik van de eigenaars te horen (de eigenaars wonen in curacou) dat zij absoluut niet willen dat ik aan de haag zit en dat deze volledig van hun is en op hun erf staat. Navraag heeft geleerd dat inderdaad de erfafscheiding naast de haag ligt en dat deze volgens de letteren der wet van de eigenaren is.

Een extra detail is dat diegene die nu het huis huurt aangegeven heeft dat zei er geen probleem mee heeft als ik de helft zou weghalen.

Nu heb ik laats het programma gezien over de schutting afgelopen dinsdag en vraag mij nu af wat hier de bepaling van zijn en wat mijn rechterlijk standpunt is. ik woon bijna 10 jaar in dit huis en zover ik het weet staat de haag al veel langer dan 10 jaar tussen de 2 woningen.

kortweg:
1) De erfafscheiding geld deze zoals beschreven op de kadestrale kaart of is dit nu de coniferen haag gezien de verjaringstermijn?
2) Wie is er verantwoordelijk voor de kosten en onderhoud van de haag?
3) Wie bepaald wat er gebeurd met zo'n haag de huidige buurvrouw of de eigenaars?

Met vriendelijke groet
Marcel van den Berg

donderdag 1 april 2010