de buren claimen plots een strook van mijn voortuin

5 reacties

hallo,

allereerst de situatie:

ik ben bezig mijn woning een goed onder handen te nemen, en heb daarbij ook kadastertekeningen opgevraagd zodat ik precies wist wat mijn grondt is, en wat niet.

een van de dingen die ik wil doen is het verwijderen van een buxushaag. welke ik overal al heb verwijderd, op een stuk tussen de voortuinen van mijzelf en de buren na.
ze claimen namelijk plotseling dat deze heg op hun grond zou staan en dus hun eigendom zou zijn.

voor zover ik kan achterhalen uit de de kadastertekeningen loopt de kadastergrens door de spouwmuur tusse onze woningen en loodrecht door door de voortuin.
als ik deze lijn daadwerkelijk uitmeet, en uitzet in mijn voortuin, staan de buxusplantjes wel degelijk met de stammetjes op de grond aan mijn zijde van de grens. echter wil de buurman er niets van weten, en houdt stug vol dat het zijn haag is.

sterker nog, er staat een regenpijp voor de voorgevel van mijn woning, die nog voorbij mijn binnenmuren steekt, de buurman claimt dat de grens tot aan deze regenpijp zou lopen.
als die claim waar zou zijn, zou dat betekeken dat de kadastergrens dwars over een strook van 10 cm van mijn binnenmuur door mijn woonkamer zou lopen. dit lijkt mij zeeeer onwaarschijnlijk. temeer omdat op het intekenrapport uit 2005 duidelijk blijkt dat de grens door de spouw loopt.

nu weet ik dat het er wettelijk niets toe doen, maar de verkoper van de wonign heeft wel verklaard dat hij die buxus geplant heef op zijn kosten, en naar zijn weten ook op eigen grond. die haag heb ik dus meegekocht toen ik de woning van hem overnam.

nu zegt mijn buurman dat ik maar een dure grensreconstructie moet doen, en zoniet dan moet ik van zijn geclaimde, maar door mij betwiste, haag afblijven.

wat kan ik nu doen om te voorkomen dat ik onnodig een hoop kosten moet maken om over notabene mijn eigen eigendom te mogen beschikken?

woensdag 16 juli 2014