De buren kregen een stuk van mijn tuin

0 reacties

Hallo,

Ik woon in een huurhuis, een monumentaal arbeidershuisje met een grote tuin.
Ik heb helaas ontzettend vervelende buren die steeds weer dingen doen die gewoon niet toegestaan zijn. Nu heeft mijn buurman bij het kadaster een luchtfoto opgevraagd met de wettelijke erfgrens erop.
Wat blijkt nu, volgens de woonstichting waar ik mijn huis huur (en mijn buren dus ook), dat een deel van mijn tuin aan de buren is afgestaan. Dit is nooit wettelijk vastgelegd.
Wel wil mijn buurman dat ik coniferen rooi, een struik weghaal en nog vele andere zaken die hem niet aanstaan in mijn tuin. Ondertussen doet hij zelf dingen die dus echt niet mogen (afdak bouwen met afwatering op mijn grond (ook geen vergunning), afvalverbranding, schutting afbreken en er landbouwplastic tegenaan spannen, enz.)

Ik zou graag willen weten of ik mijn stuk tuin terug kan krijgen. De beplanting is namelijk aangepast op de originele erfgrens en de bomen staan dus wettelijk volledig correct. Het hek wat geplaatst is door de woonstichting is nooit wettelijk gemaakt. Het is er neergezet om de buren iets meer tuin te geven.
Helaas zit ik hierdoor dusdanig op de kijk, dat ik nergens in mijn tuin kan zijn zonder dat zij mij kunnen zien. Hun stukje tuin ligt direct naast die van mij en dus niet achter hun eigen huis. Het ligt achter mijn huis. Ze kunnen naar binnen kijken als ik mijn deur 's zomers open heb staan. Ook bemoeien ze zich constant met mij als ik in mijn tuin zit. Ook mijn hond wordt steeds opgejut. Helaas kan dat op de lange termijn overlast veroorzaken voor andere buurtgenoten. Ik heb gelukkig een goed contact met de rest van de buurt. Alleen mijn buren zijn vreselijk, helaas ...

Kan ik mijn stuk tuin terug krijgen? Of kan ik de woonstichting verplichten er een schutting tussen te zetten? Ik heb helaas het geld niet om er (eventueel gezamenlijk) een schutting tussen te zetten. Het komt neer op zo'n 15 meter schutting. Mijn inkomen is dusdanig klein dat ik dat absoluut niet kan betalen. Anders had er al wel een schutting gestaan ook. Ik ben wel bezig om beplanting aan te brengen, maar ook hier klaagt mijn buurman weer vreselijk over.

Heeft iemand een idee waar ik weer mee uit de voeten kan? Help!

donderdag 12 mei 2011