De zoveelste schutting probleem geval

6 reacties

Hallo allemaal,

Ik ben de zoveelste die met eens schutting dilemma zit.
Ik zou graag een schutting willen plaatsen (niet gezamelijk).
Mijn buurman is zeer vervelend sinds ik dit huis heb gekocht en er zit maar op een gedeelte een schutting.

Hier een paar vragen waar ik mee zit:
1. Als ik de schutting 5cm binnen de erfgrens houdt, betekend dit dat de 5cm na 20 jaar door verjaring dan van mijn buurman is?
2. Mijn tuin ligt ongeveer 30cm hoger dan de buren en ik wil graag een schutting van 2m. De maximum hoogte is ook 2m mag ik dan vanaf mijn tuin een 2m hoge schutting plaatsen? Vanaf zijn kant zal het dan 2.3m zijn.
3. Het gedeelte waar nu al een schutting staat is een bende, een stuk van 3 meter zijn 6 verschillende soorten planken op gespijkerd met wel 10 verschillende kleuren. Ook zijn de palen verrot en hangt deze schutting ruim een halve meter over de erfgrens. De oude eigenaren hebben veel problemen met deze man gehad en dat begint nu ook bij mij. Ik heb hem gevraagd van wie de schutting is en hij zei dat de schutting van hem is. In 2007 door de oude eigenaren is de gehele kavel opnieuw uitgemeten en op tekening gezet met alle maten erbij. Als ik dit opmeet staat de schutting een gedeelte op zijn grond en een gedeelte op mijn grond (niet hardmaat palen maar de schutting loopt niet evenwijdig met mijn huis).
4. Na het gedeelte waar nu een schutting staat staan nog 2 coniferen, deze coniferen zijn 3,5m hoog en 2,5m breed. De stam staat 1cm op zijn grond, mag ik deze zomaar gaan snoeien en er een schutting voor plaatsen? De conifeer wordt dan tot de stam aantoe gesnoeid. De helft van de conifeer is al dood maar de buurman heeft daar geen oren naar.
5. Dit is nog iets leuks en heeft niet met de schutting te maken maar er hangt ook een camera die op mijn tuin is gericht, zijn oprit zit naast mijn tuin maar daar is de camera niet op gericht. Mag ik hem dwingen om deze weg te halen?

Zo dat waren tot nu toe alle vragen.
Alvast bedankt voor alle hulp en info.

donderdag 20 november 2014