Erfafscheiding voortuin van maximaal 1 meter hoog verhogen met ligusterheg in plantenbak.

1 reactie

Beste lezers,

Binnenkort zit ik met een klein probleem. Ik heb samen met de buurman vorige jaar een zeer fraaie voortuin aangelegd. Beide tuinen zijn volledig bestraat. De voorzijde van onze tuinen zijn afgezet met een hek met poortjes die in ons eigen gedeelte openen. Nou wil de buurman graag een hekwerk tussen de tuinen in hebben. Deze was er niet en is voor mij ook geen enkel probleem als die er komt. De maximale hoogte van dit nieuwe hek komt over zijn geheel op 78 centimeter. Dat is ook de hoogte van het hek aan de voorzijde. Tegen het huis aan, komt er een scherm die hoger is dan 1 meter ( waarschijnlijk 1,8 meter ) en niet breder dan 1,5 meter. Dit zodat het niet mijn uitzicht belemmerd vanuit het huis.

Mijn buurman, waarmee ik goed door 1 deur kan, wilt graag dat de afscheiding langer dan die 1,5 meter, hoger dan 1 meter wordt. Hierop heb ik aangegeven dat ik dat niet zie zitten vanwege het uitzicht. Ik weet dat ik mijn recht sta, dat de afscheiding niet hoger mag zijn dan 1 meter. De buurman gaf als argument dat als het niet hoger mag worden, en hier komt het probleem, hij plantenbakken wil gaan plaatsen met een liguster erin. Hierdoor zal mijn zicht alsnog beduidend minder worden.

Mijn vraag is dus eigenlijk, mag je plantenbakken plaatsen met een 'heg' erin en deze boven de 1 meter hoogte uit laten komen? Je kan het waarschijnlijk zien als niet vaste planten of heg, omdat het in bakken zit. Ik heb ook geen idee of de regel dat de 'heg' minimaal 50 centimeter van de grens af moet komen te staan, hierbij geldt.

Ik heb helemaal geen intentie om dit hoog op te laten lopen, maar ik wil wel graag weten wat wel en niet mag.

Met vriendelijke groet

zondag 18 mei 2014