Erfgrens: buren hebben op onze grond gebouwd en willen het niet verwijderen

0 reacties

Wij hebben in september 2015 een hoekwoning gekocht van de woningbouw . Dat de buurman met 3 paaltjes over de erfgrens stond wisten wij , wij komen uit de buurt en weten dat deze man in kwestie een geval apart is . Wij dachten die paaltjes verwijderen we netjes leggen er een oprit neer en een nieuwe schutting .

Netjes meneer gesommeerd het weg te halen hier op word agressief en kwaad op gereageerd wij mogen er niet aan zitten en het kadaster weet nergens wat van die ons dus de erfgrens heeft aangegeven ( kadaster heeft uitgemeten maar volgens meneer was de verkeerde kadaster hier ) . Ook zijn wij met uitgraven van de oprit dus een kadaster paal tegen gekomen helemaal scheef gedrukt en duidelijk verplaatst , volgens meneer behoort hier de erfgrens te zitten en ook het kadaster paal . Wij hebben hier foto's van gemaakt en meneer laten zien alsnog is hij van mening dat de paal goed staat en dat wij de foto's gefotoshopt hebben .

Echter hebben wij nu dus de papieren bij het kadaster opgevraagd . Hier uit blijkt dat meneer dus niet 3 paaltjes over de erfgrens zit maar me liefst 1.5 meter breed bij 20/30 meter lang . Op dit stuk is gebouwd , een plantenbak van steen , hekwerk en een garage . Onze woning is van 1960 gebouwd met een oprit van 4.12 zo leerde de bouwtekeningen van deze woning ons uit , volgens het kadaster ligt er naast ons huis een oprit van 4.12 , nu ligt er een oprit van +/- 2.70 en vanaf de erfgrens van de andere buren naar zijn erfgrens ligt nu +/- 8 meter i.p.v.. 10.12 . zijn woning is btw van 1964 in ieder geval zijn aanvraag tot woning met garage .

Wij hebben al een advocaat omdat meneer zijn hemelwater afvoert via onze riolering en wij willen dit er af hebben , meneer hebben wij hierover gesommeerd en krijgen we dezelfde agressieve houding en hij weigert het te verwijderen of mee te betalen . Nu hij dus veel verder over de erfgrens staat mogen en hoeveel kans hebben wij om hem van deze grond te laten verwijderen ? dus hekwerk , plantenbak en garage incl. hemelwaterafvoer .

Wij hebben nu een oprit waar onze auto een Peugeot 307 station als die er op staat kan ik geen maxi cosi in de auto zetten niet fatsoenlijk uitstappen , niet er langs met een buggy fiets ect . Wij willen graag een aanbouw en carpoort verwezenlijken wat nu dus geen optie is . wat is de kans dat ik de grond niet aan hem hoef te verhuren en/of te verkopen maar dat hij gewoon alles moet weg halen . Vooral omdat deze man nergens aan mee wil werken , mee betalen en heel erg agressief doet zijn wij van mening dat wij niet geloven dat hij zijn afspraken zal nakomen dus willen wij het voor conflicten uit te blijven niet verhuren en/of verkopen maar gewoon onze grond terug .

Ook willen we kosteloos worden gesteld , dus huur voor de grond vanaf moment dat we het hebben gekocht tot aan het moment dat de grond weer terug in ons bezit is ,kosten van de riolering ( ieder de helft ) , vertragingskosten , en advocaat kosten ect . bij hem verhalen hoeveel kans hebben wij hier op dat dit gaat gebeuren en wat kunnen we qua grond huur terug vragen en vertragingsgeld aan gezien we nu dus met een tuin vol zand zitten omdat wij onze oprit niet kunnen plaatsen , onze carpoort en aanbouw ook niet , riolering is een vast bedrag dus dat deel je dan door 2 neem ik aan .

Ik ben bang dat hij het dus op verjaring gaat gooien , maar ik heb echt zoiets gezien meneer zijn houding en gezien de nadelig effect voor ons qua woon comfort willen wij gewoon onze grond terug hier hebben wij immers ook voor betaald , en hier betalen wij ook belasting ect voor .

Wij willen gewoon onze grond terug , hebben we dan geen enkel recht als nieuwe bewoners om hem hier dus van onze grond af te zetten . Of moeten we dit dus melden als verborgen gebreke want we hebben immers voor grond betaald die we niet in ons bezit hebben.

zondag 7 februari 2016