erfgrens en schutting aan muur buren

11 reacties

Situtatie:
2 koophuizen. Mijn schoonouders hebben een oprit en toegang tot hun tuin naast de buren. Die oprit is op een strookje van 17 cm na hun eigendom. Dat strookje van 17 cm is gemarkeerd met een borderrand. Halverwege de oprit staan 2 toegangsduren (verder schutting genoemd) die bevestigd zijn aan beide woningen. Naast de woning loopt de borderrand door. Acher de woning staat een heg die naar ons inziens precies op de erfgrens staat. De kaarten van het kadaster zijn al opgevraagd.

Mijn schoonouders hebben een brief van een advocaat gekregen met de volgende eisen van de buren:
1: een strook grond (voor en naast de woning 17 cm breed en achter de woning 30 cm breed) die volgens de buren van hen is, daar willen ze zelf over beschikken. (mijn schoonouders hebben de strook grond "in gebruik genomen".
2: ze moeten de schutting weghalen die bevestigd is aan de de muur van de buren. Die schutting staat er echter al sinds 1971.
3: mijn schoonouders moeten meewerken aan het oprichten van een gemeenschappelijke erfafscheiding en daarin bijdragen aan de kosten.

Vraag:
wat moeten we doen met de brief van de advocaat? Wij willen geen kosten maken, omdat we denken dat we geheel in ons recht staan.

punt 1: de buren kunnen tot aan de schutting naast hun huis komen. Mijn schoonouders geven de buren toegang tot hun tuin als ze bij het stuk muur willen dat in de tuin van mijn schoonouders staat.
punt 2: volgens mij is dit verjaard en mag de schutting blijven staan.
punt 3: er staat al een heg, dus er is al een erfafscheiding. Als de buren wat anders willen valt daar wel over te praten, maar dat hebben ze niet gedaan. En bijdragen in de kosten van iets nieuws willen mijn schoonouders niet, want het gaat om een stuk van zo'n 40 meter en ze zitten niet ruim in het geld.

Verdere opmerkingen:
De buren zijn nooit naar mijn schoonouders toegekomen om te praten, maar hebben direct kwade brieven (dreigmails) gestuurd en rechtzaken geeist.
Ze hebben een stukje van de heg al vernield.

maandag 2 juli 2012