Erfgrens en verjaring

8 reacties

In 2006 heb ik het huis gekocht waarin ik nu woon. Het betreft een tussenwoning. van 1999 tot 2006 heb ik deze woning gehuurd van de toenmalige eigenaar. Mijn buren hebben hun woning omstreeks 2001 gekocht.
Nu blijkt dat de erfgrens met die buren niet volgens de kadastrale tekening verloopt. De erfgrens zou haaks op de woningen moeten zijn maar blijkt schuin richting mijn kant te lopen waardoor een stukje tuin van de buren op mijn perceel staat alsmede een stukje van een houten berging van de buren. Behalve die berging zijn de tuinen gescheiden door deels een haag en deels een schutting.
Deze situatie is reeds minimaal vanaf 1999 zo.
Ik weet van het bestaan van verjaring. Ik wil echter eigenaar blijven van mijn perceel volgens de oorspronkelijke erfgrens. Is hier sprake van verjaring?
Wat kan ik doen om verjaring te voorkomen zonder dat ik hoef af te dwingen dat de erfgrens nu in de oorspronkelijke staat hersteld moet worden?
Ik heb een goede verhouding met mijn buren en wil dat graag zou houden. Het laatste dat ik zou willen is ze te dwingen hun schuurtje af te breken.

zondag 29 september 2013