Erfgrens & schutting

1 reactie

Beste mensen,

Op dit moment wonen ik en mijn vriendin bijna een jaar in een nieuwbouwhuis in een nieuwbouwwijk. Het huis is een hoekhuis waar tot voor kort alleen maar grasland links en achter van lag.

Bij het zetten van de schutting hebben wij de grensaanduidingen aangehouden die op het terrein stonden, piketjes van het bouwbedrijf. Begin van de zomer is er nog iemand langs geweest van het kadaster om op te meten en recentelijk hebben we hier ook een brief van gekregen. In deze brief is vermeld dat er een nieuw perceel is gevormd en dat we hier de eigenaar van zijn.

Nu zijn ze ongeveer een week of 3 geleden begonnen met het bouwen van huizen achter ons. Van het bouwbedrijf hiervan hebben we nu een brief ontvangen dat onze schutting niet goed staat en over hun gedeelte staat en dat we deze maar moeten verplaatsen voor medio November. Tevens hebben ze door de gemeente wat paaltje laten zetten om aan te geven wat het wel moet zijn.

Van het kadaster heb ik niks gehoord over een verkeerd geplaatste schutting.
De man van het kadaster heeft als ik het goed heb begrepen mijn schutting zelfs als referentie gebruikt.
Hoe nu verder? Ben ik gewoon eigenaar van mijn perceel, ook omdat het kadaster al is langsgeweest? Of kan ik binnenkort een schutting gaan verplaatsen?

Alvast bedankt voor reacties

woensdag 19 september 2012