Erfscheiding

9 reacties

In de achtertuinen loopt precies naast de grens van onze tuin een afwateringsgootje van ongeveer 35 cm. Wij hebben daartegenaan, dus op ons grondgebied 2 schuttingpanelen geplaatst van 1.80 breed en 1.80 hoog (1 tegen de muur van ons huis en 1 tegen de muur van de schuur, in de lengte tegen de goot aan. Daartussenin hebben we liguster geplant, waarvan de bedoeling is dat dit zo snel mogelijk ook 1.80 hoog is, zodat de buren en wij privacy hebben. We hebben ook beloofd dat, als de liguster naar verwachting volgend voorjaar niet hoog genoeg zal zijn, we zullen zorgen voor hogere /dichtere planten of een tijdelijke afscheiding die privacy geeft.
Wij hebben alles zelf betaald en alles staat ruim op ons grondgebied (ook mogelijke uitgroei van de liguster).
Nu plaatsen de buren fietsen met stuur tegen onze schuttingpanelen; we hebben al uitgelegd dat die losse panelen daar niet sterk genoeg voor zijn en op den duur dit kapot kan gaan. Het beweegt ook als je er iets zwaars tegenaan zet. Ze weigeren de fietsen weg te halen, omdat volgens hen zij in hun tuin kunnen doen wat ze willen. Volgens ons mogen ze echter niet iets tegen / aan onze schutting doen, omdat hij van ons is, op ons grondgebied staat en we hem ook helemaal zelf hebben betaald.
Wat nu?
Hier speelt in mee dat zij eigenlijk perse een schutting willen hebben over de gehele lengte, maar wij erg graag juist geen hele schutting, liever liguster (vanwege de vogels en de bloemengeur). Wij hebben daarom ook aangeboden dat wij eventueel aan beide zijden de heg willen snoeien, zorgen dat hij snel hoog genoeg is en wij alles zelf betalen. Aan de andere kant staat een o.i. lelijke schutting waaraan we hebben meebetaald, omdat dat voor die buren om andere redenen erg belangrijk is. We willen niet aan 2 kanten iets wat we lelijk vinden. We hebben ons erg verheugd op de liguster. We wonen hier allemaal 1 jaar, de huizen zijn nieuw.

zondag 20 oktober 2013