Erfscheiding

13 reacties

Goedenavond dames en heren Hulp bij recht,

Ik zit in een lastig pakket en weet niet geheel wat mijn rechten zijn. Ik heb een heel verhaal met diverse vragen en als iemand antwoordt zou kunnen geven graag.

Extra informatie heb ik een hek in de voortuin staan deze stond er al voor ik het huis had gekocht. Ik heb aan de vorige bewoners gevraagd of dit ook op mijn eigen erf staat en dit klopt. Nu is mijn vraag of mijn buren spullen (fietsen, stenen, metalen vlinder decoratie, eigengemaakt hekwerk e.d.) tegen mijn hek aan mogen zetten/hangen/timmeren. Mijn vraag is mag dit zomaar?

Daarnaast heb ik een droogpaal op de erfscheiding neergezet, 13 jaar terug met toestemming van mijn buren, deze deel ik samen met mijn buren. De paal is van mij ik heb deze betaald en ook neergezet. Echter de paal is aan het verzakt en "valt" mijn kant op. Hij is ondertussen ~40 cm verschoven en als je tegen de paal aanduwt staat hij volledig los. Omdat het mijn droogpaal is neem ik aan dat ik verplicht ben tot onderhoudsplicht. Ik heb al aangegeven dat ik de situatie gevaarlijk vind echter de buren willen liever niet dat de paal eruit wordt gehaald. Kan ik ondanks dat de paal op de erfgrensstaat deze er toch uithalen voor onderhoudsplicht?

Als laatst heb ik een vraag over kosten van een afspraak van het kadaster. In oktober had gevraagd aan het kadaster om te meten of de hedra haag van mijn buren op hun eigen erf stond of die van mij. De buren hadden deze heg neergezet zonder overleg toen ik aan het werk was. De buren hadden mij wel gemeld dat 1 paal van de 5 palen op mijn erf stond. Dus toen dacht ik laat maar echter kregen wij ruzie over dat ik de heg aan mijn kant niet mocht snoeien. Vandaar dat ik het kadaster heb laten komen hieruit bleek dat de buren 35 cm hadden gebouwd van de erfscheiding. Echter heb ik de rekening van het kadaster op de mat gekregen. Ergens voelt het raar om geld te moeten betalen om mijn eigen erf terug te krijgen nadat iemand hier zonder toestemming op gebouwd heeft.

Relatie met de buren is niet meer te redden.

Mvg, Eline

zaterdag 9 januari 2016