ergfgrens en mandelige wal

10 reacties

In 2007 een woning gekocht met daarin de bepaling onder het kopje erfdienstbaarheid dat: de wal aan de oostkant van het perceel mandelig is met het naastgelegen perceel. Ook de vorige eigenaar had deze bepaling erin staan en dateert uit 1954. Nu wil mijn buurman een grote garage bouwen en twijfelt aan de erfgrens. Hij zou een stuk meer in zijn voordeel liggen. Met als gevolgd dat wij onze schuren (4 jaar oud) in zijn tuin zouden hebben staan maar nog vreemder: dan zou de gehele wal in zijn bezit komen.
Mijn vraag: wat is leidend/bindend het kadaster met de nieuwe inmeettekening of de notariele akte met deze bepaling?
vraag 2: ik ging er vanuit dat de mandelige wal dus tevens de erfgrens zou zijn. Klopt dit?
Volgende week komt het kadaster het werk afmaken. Van de week reeds begonnen maar omdat ze met oude tekeningen werken (uit 1951) duurt het lang. Vroeger lag aan weerzijdes van de wal een sloot.
OP de wal staat een hele oude eik welke de gemeente als beschermwaardig heeft gemaakt en mij daarvoor heeft aangewezen omdat volgens het kadaster de boom op mijn grond zou staan. Op die betreffende kadastertekening staat ook dat we daar geen rechten aan kunnen ontlenen. Dus nu hoop ik maar dat de mandelige wal wel enig juridische waarde heeft. De notaris kon het mij niet zeggen.

donderdag 30 januari 2014