Gaas boven op schutting

2 reacties

We hebben een klein probleem met de buren. Die hebben 4 weken geleden op onze gezamelijke schutting, zonder toestemming gaas (soort kippengaas) geplaatst tegen katten. Wij hebben hierop een gesprek gevoerd dat we dit uitermate lelijk vinden en verwijderd wilden hebben.

Zij gingen zoeken naar een alternatief en wij gaven toestemming dat het 1 week mocht blijven zitten. In de 3 weken erna niets meer vernomen. Hierop heb ik de buurman aangesproken dat de boel ingekort moet worden (steekt ong. 20 cm boven de schutting uit, maar blijft onder de wettelijke norm van 2 mtr totale schutting hoogte) omdat we dat wel acceptabel vonden. Anders zouden wij het er totaal vanaf halen.

Nu is er niets van gekomen en willen we deze week de boel eraf halen indien ze het zelf niet doen. (inkorten hoeft dus nu niet meer..)

Ik heb het even nagevraagd bij de politie omdat ik zekerheid wil dat ik niets verkeerds bega? Politie adviseerde me niet zomaar het gaas 'te vernielen', dat zou niet mogen denken ze. De wijkagent weet het ook niets zeker maar adviseerd me het niet af te knippen/vernielen.

Wat nu te doen?
Volgens het volgende artikel zijn zij fout;
titel 5.4 van het Burgerlijk Wetboek.
De erfafscheiding (schutting) behoort met andere woorden aan de eigenaars van beide percelen toe (gemeenschappelijk eigendom). Dit betekent dat u samen met uw buurman de kosten van het aanleggen van de erfafscheiding en het onderhoud deelt (ieder de helft). Maar voor eventuele wijzigingen aan de erfafscheiding hebt u weer de toestemming van de buurman nodig.

Maar ze hebben het erop gezet en ik kan/mag het niet weghalen?

dinsdag 23 juli 2013