Garage en erfgrens

3 reacties

Wij hebben in 2001 een woning gekocht van 1938.
Inmiddels hebben wij alles aangepakt en naar onze smaak verbouwd.
Het enige punt dat nog op ons lijstje staat is de garage. Daarom hebben wij een bouwtekeningen ingediend bij de gemeente omdat wij de huidige garage (buitenkant damwand en hout) willen vergroten en in steen willen optrekken.
Sinds bijna 2 jaar hebben wij een nieuwe buurvrouw en zij wil voordat wij de bouw starten dat wij toch de erfgrens laten bepalen zodat wij niets op haar grond zullen bouwen. Wij weten dat de huidige garage er al wel zo'n 20 jaar staat en volgens de oude bewoners staat de garage zelfs 30 cm op onze eigen grond dit i.v.m. regenafvoer die anders oversteekt op de grond van de buren.

De bewoonster wil het kadaster laten komen om zo de grens te bepalen alleen dat brengt kosten met zich mee en dat geld kan ik ook weer goed gebruiken voor de bouw van de garage.

Mijn vraag:

De huidige garage staat al jaren op dit plek en zo hebben wij de woning ook gekocht. Moeten wij nu daadwerkelijk bij aanpassing van de garage (we breken deze wel eerst helemaal af om alles juist weer op te bouwen) eerst het kadaster laten komen om de kadastergrens te bepalen?
Ik moet erbij vermelden dat wij een perceel gekocht hebben van totaal 1040m2 en we weten dat de andere buurvrouw volgens de kadaster tekening waarschijnlijk ook een behoorlijk stuk van ons in gebruik heeft. Omdat wij onze tuin groot genoeg vinden zeuren wij niet om de verloren m2.

vrijdag 30 juli 2010