Gedeelde schuur

1 reactie

Geachte lezer,

Met onze buren delen wij een oud schuurtje, welke er in ieder geval al langer dan 25 jaar staat. Volgens de tekeningen van het kadaster staat deze schuur voor het grootste gedeelte op onze grond. Voor ongeveer 80% op onze grond en voor 20% op de grond van de buren. Het gaat hier om ongeveer 6 vierkante meter die de buren van onze grond gebruiken. Het gebruik van de schuur is echter 50/50. Wij hebben het huis pas gekocht en volgens de documentatie van de makelaar zou er geen sprake zijn van erfbaarheidsdiensten (als dit er al iets mee te maken heeft) voor zover bekend.

Nu willen wij onze tuin gaan aanpassen en graag deze schuur verwijderen. We zijn al in overleg geweest met de buren, maar zij geven aan dat het voor hun gunstiger is dat de huidige bebouwing blijft staan. Wat zijn de regels hieromtrent ? Verjaring na 20 jaar heb ik al diverse keren gelezen, maar dit zou pas ingaan na 1992 ? Mandeligheid ?

Als wij de schuur niet in zijn geheel mogen verwijderen, mogen wij dan wel de helft hiervan verwijderen ? De helft die wij nu gebruiken. En mocht hier iets bij mis gaan (het is immers al een oude schuur en ook niet goed onderhouden), zijn wij dan 100% verantwoordelijk voor de kosten die hiermee gemoeid gaan ?

Oftewel wat zijn de (on)mogelijkheden.

Wellicht wat veel vragen ineens, mocht ik nog zaken kunnen toelichten dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet

woensdag 15 februari 2012