gezamelijke erf afscheiding

1 reactie

Hallo

Helaas leven wij al enige tijd niet op goede voet met de buren dit is een persoonlijk iets ,Voor een tijd terug hadden wij per brief gevraagd of hij het hout hok achter in de tuin wilde afwerken aangezien zijn hout begon te zakken en de erfafscheiding die er stond was er al volledig uit gedrukt.
Waarschijnlijk is deze brief niet helemaal goed gevallen ok het hout is afgewerkt moet alleen niet vragen hoe .Dit maakt ons niet uit want we zetten er gewoon riet matten tegenaan en dan is het voor ons klaar.
Voor in de tuin stonden een paar krakke mikkige hekken deze zijn er ooit tijdelijk in gezet deze werden omhoog gehouden door een plante bak nu hebben wij deze onlangs weg gehaald en helaas deze schutting in gestort we hebben hem dan ook weg gehaald met de gedachte dat als het weer beter werd dan zouden we daar gewoon netjes of de riet matten door trekken of toog schermen plaatsen.
Dit duurde de buurman waarschijnlijk te lang en heeft er zelf een afscheiding gemaakt van dam wanden . Ook dit vinden wij geen probleem want we zetten de rietmatten er tegen en het ziet er ook weer netjes uit. Het enige waar mijn man zicht aan stoorde was de uitstekende scherpe randen van de dam wanden omdat naar onze mening dit nog wel gevaarlijk kan zijn voor de kinderen. Dit heeft mijn man gezegd maar kregen gelijk een grote mond en werd er gedreigd dat de schutting die de voorkant op deelt ook verplaats zou worden .
Deze schutting is ongeveer 10 jaar geleden door ons gezamelijk neer gezet en gezamelijk betaald nu staat deze volgens hem teveel naar zijn kant toe.
Ik zelf zou het eigenlijk niet meer weten aan gezien het al zo lang geleden is .
Maar stel dat het zo is en hij gaat deze verplaatsen (hij is er toe in staat dit te doen terwijl wij niet thuis zijn) betekent het dat hij zeker ons straat werk moet slopen en ook de dingen die momenteel aan de schutting hangen en het tussen hekje dat voorkomt dat de kinderen zo de straat op gaan ook zou moeten slopen.
Nou ben ik van mening dat omdat deze schutting gezamelijk is gezet en betaald dat wij er ook samen eigenaar van zijn en hij niet het recht heeft dit zomaar te slopen.
En daarnaast ook nog spullen die mijn eigedom zijn moet willig te slopen.
Wie weet hoe dit recht in elkaar steek en kan mij hier advies over geven.
Waar kan ik terecht om dit op te helderen.

maandag 8 maart 2010