gezamenlijk tuinhuis op erfgrens afbreken

0 reacties

Op de erfgrens achter onze woning hebben wij een houten tuinhuis wat zowel door de buren als door ons wordt gebruikt. Het tuinhuisje heeft aan beide zijden een toegangsdeur en in het midden een afscheiding, zodat ieder zijn deel heeft. Ons gedeelte staat dus op onze grond en het gedeelte van de buren op hun grond. Ons terrein is echter onderheid en dat van de buren niet. Het gevolg hiervan is dat het tuinhuis aan de zijde van de buren verzakt (veen grond) en dat daardoor aan onze zijde het tuinhuis steeds schever gaat staan en er al hele grote kieren zichtbaar zijn. Het kozijn van de toegangsdeur aan onze zijde is dusdanig uit zijn voegen dat de deur niet meer sluit en ik er een zak zand voor moet zetten. Kortom het is echt geen gezicht meer het huisje staat helemaal scheef.
De buren hebben hun huis te koop staan (met tuinhuisje) en weigeren mee te werken aan een oplossing van dit probleem. Wij willen eigenlijk het liefst van het hele huisje af en er op onze kosten een nieuwe erfafscheiding plaatsen. De buren willen vooralsnog ook niet investeren in het stutten (onderheien) van het tuinhuisje aan hun zijde.
We leven niet in onmin met de buren, maar op dit punt vinden wij het toch lastig om alles maar op zijn beloop te laten.
Het huisje is destijds (zegt de buurman) door hen aangeschaft en gezamenlijk met de vorige bewoner (wij wonen hier bijna 3 jaar) geplaatst. Van ons mag hij het hele huisje hebben, maar dat is ook geen goed idee in zijn ogen. Ik wil niet gelijk met een cirkelzaag tekeer gaan, maar het komt wel in mijn gedachten op om zijn helft dan maar te laten staan en mijn helft eraf te zagen. Is niet het eerste wat ik wil doen uiteraard, maar ben wel benieuwd wat onze juridische opties zijn.
Kan iemand adviseren?

vrijdag 14 augustus 2015