Grond, hout en spullen van buren tegen onze muur en ventilatiegaten afgedekt

11 reacties

Ons huis is gebouwd op de volle breedte van ons perceel. De grond onder de dakgoten is ook van ons, maar ligt dus in de tuin van de buren.
Nu hebben de buren er al tijden geleden hout tegenaan gelegd en ik heb toen gevraagd dit te verwijderen in verband met vocht in onze muur.
Voor de zomer heeft de buurman grond afgegraven en deze grond tegen onze muur aangelegd. Hij heeft hiervoor ook een van onze ventilatiegaten afgedekt. (inmiddels zijn ze volgens mij allemaal dicht). Het is duidelijk aan de muur te zien dat die boven de grond nat is (is een tot een halve meter boven de zandhoop duidelijk donkerder van kleur.
Ik heb hem voor de vakantie gevraagd de grond te verwijderen. Dit heeft hij niet gedaan. Na de vakantie vroeg ik het weer en ik vroeg ook waarom hij het niet doet. Ik krijg hierop geen reactie.
Inmiddels ligt er ook weer een berg hout tegen de muur. En er staan ook planken en balken tegen.

Vorig jaar moest ik schilderen. Ik kon er gewoon niet met een ladder bij door al het hout en puin dat er lag (ik had het twee weken van tevoren aangekondigd)

Wat kan ik doen om te zorgen dat de muur vrijkomt, de ventilatiegaten open blijven en dat ik liefst ook fatsoenlijk onderhoud kan plegen.
Ik wil ook dat hij daar nooit meer iets neerzet of legt om gedoe in de toekomst te voorkomen.
Ik zou ook schade kunnen hebben : we hebben halfsteensmuren en met aan de binnenzijde isolatie en afwerking met platen. Ik heb geen idee wat dat vocht doet.

maandag 22 september 2014