Grond ingepikt en 2.10 meter hoge stalen golfplaten erfgrens

1 reactie

In 2009 hebben we een 2-1 kap woning gekocht via een bedrijf die beide woningen beheerden. De buren huurde onze woning van het bedrijf en hadden met het betreffende bedrijf een afspraak om de naastgelegen woning te verbouwen. Gezien de buren 9 jaar beide woning ter beschikking hadden gehad, hadden zij de erfgrens verwijdert zodat de buurman plaats had om zijn werkzaamheden uit te voeren (op dat moment bouwde hij een boot en had zijn heftruck en andere zaken nog op ons terrein staan) en maar een gedeelte van de erfgrens terug geplaatst. Pas na aankoop van onze woning werden we door de buren op de hoogte gesteld dat zij de erfgrens iets hadden opgeschoven tbv de aanleg van hun rioolaansluiting. Toen we op de kadastrale kaart keken bleek het echter om meer dan "iets verschoven" te gaan, nl. bijna een meter over een lengte van 27 meter!

Daarnaast bestaat het gedeelte erfgrens dat er staat uit grote metalen palen met industriele stalen golfplaten (waar ze loodsen van bouwen) van 2.10 meter hoog. De buren hadden de intentie om deze over de gehele lengte door te trekken. Hier waren wij het uiteraard niet mee eens, dus toen wij hun dat te kennen hadden gegeven waren ze zo boos dat ze begonnen te dreigen met het afkappen van ons riool (aansluiting zit door het opschuiven van de erfgrens aan hun kant).

We hebben het Kadaster erbij gehaald om de originele grens te laten reconstrueren, maar helaas loopt het daar spaak omdat zij de originele GPS coordinaten kwijt zijn geraakt, volgens hun hoeft de huidige grens maar 10 cm terug geschoven te worden. Beklag gedaan bij Kadaster en Nationale Ombudsman, komen nergens. Beklag gedaan bij de gemeente betreft de hoogte, wordt niets aan gedaan.

Vanaf de discussie in 2009 t/m nu hebben we niets anders dan gezeur over ons heen gehad door de buren, van valse aangiftes bij de politie, meldingen van kindermishandeling bij Jeugdzorg, melding bij de hondenbrigade, hondenpolitie en Voedsel en warenauthoriteit voor hondenmishandeling etc etc Geen enkele instantie doet ergens (meer) wat aan (Gemeente, Politie, Kadaster en Nat.Ombudsman). Wie o wie heeft nog suggesties wat te doen?!

donderdag 3 april 2014