haag/achterom

0 reacties

Wij huren een tussenwoning, en onze buurvrouw van in de 80 is vanwege haar gezondheid moeten verhuizen naar een andere woning.
Zij meldde ons echter dat haar reeds overleden echtgenoot jaren geleden de plaats en voortuin had vergroot, omdat de zoon van de overburen zijn auto steeds in hun inrit plaatste.
Dit was hij zo beu, dat hij een haag plaatste en zoals gemeld, de voortuin en plaats met 2.5 meter verbrede.
Nu wordt in de woning een asielzoeker "geplaatst", in elk geval heeft hij de woning toegewezen gekregen. bij de onderhandelingen voor de overname van eventuele spullen is ook de schutting overgenomen. Maar.... die staat dus op onze grond, en niet zo'n beetje ook.
Als wij achterom willen moeten we dus door een paadje van 1 meter breed met aan de ene kant een schutting en aan de andere zijde een haag die groeit en groeit.
Na contact (ong. 8 telefoontjes) heb ik gesproken met een woordvoerder van de woningbouw vereniging. Deze was in eerste instantie heel begripvol en snapte mijn probleem direct. Hij zou overleg hebben met de verantwoordelijke bij zijn bedrijf. Nou.... hij is eindelijk vandaag langs geweest. en niet zo begripvol als zijn collega.
Even ter aanvulling, het onderhoud van de haag kwam altijd op mijn schouders, daar de buren die de haag ook als "beschutting" hebben, zijn allemaal bejaard en niet meer in staat om te helpen of wat dan ook. Dat is het probleem ook niet en nooit geweest, ik leende hun kliko en verdeelde het snoeiafval over de beschikbare kliko containers.
Nu echter krijgen we een andere buurman, die geen andere taal spreekt dan Arabisch. En volgens de heer van de Woningbouw vereniging moet hij het maar onderhouden!!!
Lijkt me niet een haalbaar idee...

Dit is eigenlijk allemaal inleiding voor mijn probleem en tevens vraag aan dit forum;
Kan ik een herindeling eisen van de woningbouw vereniging? hij had een formulier van het kadaster bij met daar op het gebied van de drie onder een kap woningen. niets onderverdeeld of iets dergelijks, gewoon een vlak van een onbepaalde afmeting. Heel onduidelijk dus.
De stoep voor onze huizen echter hebben op exact de juiste plek een verlaging voor een inrit, maar die leid in de voortuin van mijn buurman en mijn achterom waar enkel ons gezin gebruikt van maakt.
Daar had de vertegenwoordiger vandaag geen verklaring voor.....
Mag ik een restitutie van de huursom vragen omdat ik geen gebruik kan maken van onze gehele perceel, want daar valt een oprit/achterom toch ook onder volgens mij.
In hoeverre kan ik überhaupt iets van de woningbouw vereniging eisen/verlangen?
Alvast bedankt voor jullie gedachte hierover.

woensdag 14 oktober 2015