Haardhout op erf buren komt boven schutting uit

1 reactie

L.S.,

Sinds een jaar of 2 à 3 hebben we in de voortuin op de erfgrens een schutting staan, samen geplaatst met de buren. Dit in goed overleg, omdat de schutting hoger is dan 1 meter. Bij de gevel begint deze met een hoogte van 1,80 meter en loop trapsgewijs af tot ongeveer 1 meter bij de straat.

Helaas is de relatie met de buren nogal verslechterd. Eigenlijk worden we totaal genegeerd.

Vraag 1
Tegen de schutting aan staan wat boompjes die een soort heg moeten vormen, het zijn meer losse boompjes. Hiervan kan ik de buurman vragen ze terug te snoeien tot schuttinghoogte. Haaks op de schutting aan de straatkant staan ook boompjes die een beukenhaag moeten vormen. Die zijn ook behoorlijk hoger dan de schutting. Kan ik daarvan tot 0,5m vanaf de schutting verlangen dat deze teruggesnoeid worden? Hoe zit het met de rest (tot 2.5m vanaf de schutting)? Als je ze als bomen ziet i.p.v. een heg/haag, dan zou het tot 2 meter vanaf de schutting zijn. Deze boompjes beperken het zicht vanuit onze keuken over de straat.

Vraag 2
Het trapsgewijs afbouwen van de schuttinghoogte is gedaan om het uitzicht vanuit onze keuken over de straat te behouden. Nu heeft de buurman tegen de schutting haardhout gestapeld, met een hoogte van 1,80m en over een lengte van ruim 2 meter. Deze stapel hout steekt op bepaalde plaatsen 20cm en op andere 40cm boven de schutting uit. Kan ik van de buren verlangen dat ze dit afstapelen tot schuttinghoogte?

Groet,
Martin

vrijdag 25 april 2014