Heg van de buren 1 mtr van de erfgrens

3 reacties

Beste mensen,

Wij hebben 23 jaar geleden een woning gekocht. Als erfscheiding hadden de toenmalige buren aan linkerzijde ten tijde dat de woning in een tussen verkoop van een handelaar stond, maar in ieder geval voordat wij de eerste keer een bezichtiging hadden, een heg gepoot. Wij hebben ongeveer 20 jaar geleden afgesproken dat wij de heg aan onze kant ouden bijhouden, dat scheelde een hoop werk voor mijn bejaarde buurman.

Begin 2006 hebben wij ivm uitbouwactiviteiten aan de achterzijde het perceel opnieuw laten "aanwijzen"door het kadaster. Toen werd ons duidelijk dat de bovengenoemde heg (breedte ca 80 cm) ca 100 cm (in het hart van de heg gemeten) op grond van de buren staat. M.a.w wij. hadden op dat moment ca 13 jaar een strook grond van de buren in gebruik. Bij navragen bij de buren bleek dat men dit bewust had gedaan om op deze manier de heg te kunnen bijhouden zonder op "andermans grond" te hoeven komen. Wij en de buren hebben dit hierbij gelaten.

Inmiddels is de woning verkocht en hebben wij ca 5 jaar geleden nieuwe buren gekregen.

Deze nieuwe eigenaren willen de erfgrens opnieuw laten bepalen en wel in het midden van de heg en de strook grond waarvan wij al 23 jaar gebruik maken aan ons verkopen tegen nader te bepalen taxatiekosten.

Zijn wij verplicht om hier op in te gaan of kunnen wij ons verschuilen achter "verjaring".

ik hoor graag van u.

Groeten,

Kees

donderdag 14 april 2016