Het hek van de buren staat op mijn grond

6 reacties

Onze buren hebben een aantal jaren geleden (in 2007) het oude hekwerk tussen onze tuinen verwijderd en een nieuw hekwerk geplaatst. Volgens mij is dit nieuwe hekwerk niet op dezelfde plek als het oude hek geplaatst maar onze buren willen daar niets van weten. Ook is het niet duidelijjk van wie het oude hek was omdat dat er stond voordat ik of mijn buren hier kwamen wonen. Ik heb het Kadaster de erfgrens opnieuw laten uitzetten en daaruit blijkt inderdaad dat hun hek 24cm aan onze kant van de erfgrens is geplaatst.
Ik heb nu aangegeven dat voor mij het hek niet perse verplaatst hoeft te worden maar dat ik wel op papier vastgelegd wil zien dat het hek niet langs de erfgrens is geplaatst zodat ik mijn eigendom/recht op dat stuk grond niet verlies. Onze buren weigeren echter met de argumentatie dat het oude hek ook op deze plek stond. We hebben echter geen van beide goede foto's die dit zouden kunnen ondersteunen, mede doordat het hek altijd dichtbegroeid was.
Wie heeft er nu gelijk? Wat kan ik doen als mijn buren het hek niet willen verplaatsen of dit feit willen notarieel willen vastleggen?

zondag 24 oktober 2010