Hoe om te gaan met evt. schade bij verwijderen coniferenhaag op erfscheiding

0 reacties

Beste mensen,

De relatie met mijn buren is de laatste jaren erg bekoeld.
Zo bekoeld dat overleg om onze gezamenlijk haag die op erfscheiding ligt, te verwijderen niet mogelijk is. De haag ik kapot en ik wil een schutting plaatsen maar geen gezamelijke schutting meer gezien de problemen die ervan kunnen komen als de relatie niet meer goed is.
Ik heb ze netjes een tijd geleden gezegd dat ik graag een schutting wil plaatsen maar dan de coniferen eruit moeten. Zij willen dat ook alleen op een tijdstip wanneer zij dat kunnen betalen. Volop begrip van mijn kant en dan zouden we volgend jaar actie ondernemen. Nu hebben ze toch op hun eigen grond een schutting gezet. De coniferen hebben ze in lengte gesnoeid en daarvoor een schutting geplaatst. Niet op de erfsheding want dat kan niet vanwege de halve bomen die er staan. Allemaal prima, ben er eigenlijk wel blij mee want nu kan ik zelf actie ondernemen om een bedrijf in armen te nemen die voor mij een dichte 2 meter hoge beton/hout schutting gaat plaatsen. Maar de coniferen laat ik dan weg halen zodat de afscheiding weer vrij is en ik de schutting tegen de scheiding aan laat zetten. Maar hoe zit het nu als ik de coniferen weg ga halen en er zou wat schade ontstaan aan hun schutting of bestrating die daarachter ligt door bv omhoog komen van wortels? Coniferen hebben gelukkig geen lange wortels maar toch is het wel goed om te weten hoe dat dan gaat.
Voor de zekerheid denk ik dat ik de wortels laat afsteken zodat die gewoon blijven zitten als de bomen eruit getrokken worden want die groeien toch niet aan. Dat zou dan een optie zijn want ik plaats een beton/houtschutting en dan met de achterkant tegen de erfscheiding aan.
Maar hoe moet ik handelen als er toch wat schade komt bij verwijderen van de haag? En wat is een goede tip die ik kan gebruiken om zo goed mogelijk de coniferen weg te halen?

vriendelijke groeten,
Loes

zondag 1 mei 2011