kan ik mijn grond terugclaimen?

2 reacties

Wij hebben december 2010 een woning gekocht, met een grondopp. van 290 m2.
Nu zijn wij in de tuin aan het werk gegaan, en viel ons een rare hoek op. (de erfafscheiding staat 60cm naar ons toe, en dan loopt hij naar achter)
Wij hebben het kadaster erbij gepakt (deze hebben wij bij de aankoop erbij gekregen) en hier staat de erfgrens aangegeven dat hij recht naar achter loopt.
Nu willen wij natuurlijk dat stuk grond terug, we hebben hier tenslotte voor betaald. We zijn naar de buren gestapt, en die willen hier niks van weten, aangezien ze dan een stukje tuin zouden missen. (wat in onze ogen dus helemaal hun tuin niet is).

Tijdens de aankoop is ons door de verkopende partij niets verteld over de afwijkende plaats van de erfafscheiding en de erfgrens met betrekking tot de schutting.
Wij hebben hier contact over opgenomen met de verkopers en die zeggen dat de schutting op de erfgrens staat volgens het kadaster. Dit is ze ooit verteld en hebben hier verder nooit werk van gemaakt. (mede omdat de buren van de vorige eigenaar familie is geweest).

De verkopende makelaar geeft als antwoord: "ik weet niet wat er 50jr. geleden is afgesproken". En daarmee moeten we het maar doen.

Kan er iemand ons vertellen hoe we ons stukje grond terug krijgen?

dinsdag 29 maart 2011