Klachten over te hoge erfafscheiding/houtenschutting en een asbestgolfplaat, tussen de twee huurwoningen.

13 reacties

Eerste klacht.
Onze buren die 3,5 jaar geleden naast ons zijn komen wonen eisen via de verhuurder, de Regionale Woning Stichting (RWS) te Goes, dat de houtenschutting die nu 1.95 m¹ hoog is, verlaagd word.

Volgens de Regionale Woning Stichting (RWS) mag deze erfafscheiding/schutting (volgens voorschrift reglement Erfafscheidingen) maar maximaal maar 1,80 m¹ hoog zijn, waarvan de eerste twee meter 2.00 m¹ hoog.
Wij worden door de Regionale Woning Stichting (RWS) gesommeerd deze schutting naar 1,80 m¹ hoog terug te brengen.
Aan de andere zijde bij deze buren, staat een schutting die ruim 2.00 m¹ hoog is, over deze schutting hebben zij geen klachten.

Wij wonen er nu ongeveer 40 jaar, toen wij 35 jaar geleden deze houtenschutting plaatsten (die exact op scheiding staat) met goedkeuring van de toen naast ons wonende bewoonster, door ons geplaatst en geheel bekostigt, was deze regeling niet van toepassing.

Tweede klacht.
Dat er een asbestgolfplaat tussen de schutting is geplaatst, deze is een 4,5 jaar geleden bij Gamma gekochte Aqualine bitumen golfplaat die ik in de houtenschutting heb geplaatst, om doorkijk te verkomen.
De Regionale Woning Stichting (RWS) laat nu door een dekkundig bureau (dat € 1.200,00 gaat kosten) een onderzoek uitvoeren, of dit een asbest golfplaat is. (als dit geen vorm van weggegooid geld is!)

De reden van deze klachten zijn denken wij, dat deze buren hun gelijk op ons willen verhalen, via de Regionale Woning Stichting (RWS) i.v.m. het door ons aangekaarte klacht bij de Gemeente Goes, voor een niet correct geplaatste parkeerbelijningstreep voor onze woning in de straat, is door de Gemeente Goes zeer correct opgelost.

Mijn vraag, is deze klacht gegrond, en wat kunnen wij hier tegen ondernemen.

zaterdag 13 november 2010