Klim rooster op eigen grond voor open gedeelte van de garage van de achter buren

13 reacties

Groot probleem..
De situatie:
Wij wonen nu bijna 2 jaar in ons huis en mijn achterburen hebben (staat er langer dan 20 jaar) een garage waarvan de achterkant op de erfafscheiding staat. Deze garage is 6 meter breed en grenst geheel aan onze grond.
De helft hiervan heeft een overdekte patio van 3 bij 2,5 , het enige wat op dat gedeelte op de erfafscheiding staat is een stenen muurtje van 1,5m hoog. De andere 3 meter van de garage is een stenen muur tot aan het dak (3 meter hoog).
Wij kijken dus letterlijk naar hun rommel die ze er opslaan en de was die er te drogen hangt. Wij willen onze privacy!
Nu stond er een hele rij coniferen op 30 cm van de erf afscheiding over de hele breedte van de garage muur incl het open gedeelte. Er was bij het open gedeelte van de patio aan de bovenkant een open ruimte gehouden vorr licht inval. Dat gedeelte was 40 cm.
De coniferen heb ik vervangen (omdat die oud en aan de onder kant bruin waren)door een klim rooster. Dit rooster staat alleen op 20 cm van de erfafscheiding en het open gedeelte voor licht inval wordt behouden.
Wij hebben dit dichterbij geplaatst omdat we een tuinhuisje van 2 meter hoog hebben geplaatst tussen het rooster en een boom in onze tuin. De ruimte is krap maar past net. Willen we verder van de erfafscheiding dan moet de boom weg en die vergunning krijgen we niet.
Volgens de gemeente hebben we geen vergunning nodig voor het huisje en het rooster (nu 2,40 hoog en mag vergunningsvrij 3 meter zijn). Wij hebben al een compromis gedaan aangezien we, vergunnings vrij een muur van 3 meter hoog op onze eigen grond, tegen de erfafscheiding aan mogen plaatsen.
Nu willen de achter buren op basis van recht op licht en lucht inval (wetboek) hebben dat we alles verwijderen omdat ze nemen recht daar op hebben ontnomen.

Hebben zij gelijk? Ik kan het me namelijk niet voorstellen. Gelukkig heb ik foto's van de oude situatie en hoe het er nu uit ziet. Naar mijn mening is er niets veranderd t.o.v. de oude situatie. Helaas denken de buren daar anders over.

woensdag 28 augustus 2013