Meebetalen aan schutting geplaatst voor koop van woning

6 reacties

Dit jaar hebben wij een nieuwbouwwoning gekocht welke na oplevering bijna 2 jaar leeg heeft gestaan. Op de dag van de sleutel overdracht stonden gezellig de buren op de stoep om ons welkom te heten. Direct op dat moment kregen we ook de vraag of we niet mee wouden betalen aan de schutting welke door hun was laten plaatsen.
Dit is direct een leuke binnenkomer in de wijk.

Deze schutting stond niet al te stevig en kwam ook het verzoek om deze extra te gaan stutten met beton. Hiervoor hebben we graag onze assistentie geleverd en de kosten van het beton op ons genomen.

Na een aantal maanden komen de buren met een brief + de offerte van de schutting met de vraag of wij even de helft willen overmaken naar hun rekening.

Nu blijkt dat deze schutting ruim een jaar voordat wij het huis kochten is gekocht en tevens is geplaatst door een gerenommeerd bedrijf.

Aangezien ik handig met hout ben en connecties heb met houthandelaren had ik de schutting tegen kostprijs kunnen laten maken en persoonlijk geplaatst.
Ik verwacht dat dit de kosten met meer dan 50% had laten dalen.

Tevens is de schutting zonder overleg (aangezien de woning nog niet was verkocht) op de erfgrens geplaatst.

Ik ben niet uit op een burenruzie maar voel me behoorlijk onder dwang gezet.

Nu is mijn idee om het voorstel te doen dat ik de de helft van de kostprijs zonder plaatsing minus de kosten voor het beton wil betalen om de goede vrede te bewaren.

Lijkt dit jullie redelijk en welke rechten heb ik?

Als ik mijn gevoel zou moeten laten spreken dat kunnen ze het vergeten en betalen we niks.

donderdag 23 augustus 2012