Meningsverschil erfgrens

1 reactie

9 Maanden geleden hebben wij een huis gekocht met een grote tuin erbij. Daarbij hebben we ook een kadastraal kaartje gekregen waarbij de erfgrens tussen de buren en ons recht loopt vanaf de scheidingsmuur. (de tussenmuur van de huizen wordt buiten doorgetokken en vormt daar de erfgrens)

Vandaag hebben we de coniferen verwijderd samen met de buren en nu zegt de buurman dat de erfgrens schuin wegloopt vanaf zijn tuin en dat eigenlijk dus een deel van onze tuin van hem is. Hij heeft een kaart van de architect (hij is de eerste bewoner en woont er al ruim 30 jaar) waarbij een schuine en een rechte lijn getekend is. Volgens hem is de schuine lijn de werkelijke grens.

Wij willen geen moeilijkheden maar ook niet een stuk van onze tuin kwijt. Hij zegt dat we even moeten kijken hoe we de schutting neerzetten zodat we allebei tevreden zijn, maar blijft wel volhouden dat de schuine lijn de erfgrens zou zijn.
De oude piketpaaltjes stonden echter wel in een enigzins rechte lijn vanuit de huizen maar die stonden niet goed aldus de buurman.

Wie heeft gelijk? En is er ook sprake van verjaring omdat hij al ruim 30 jaar een (welliswaar veel minder) schuine lijn heeft aangehouden toen hij de coniferen aanplantte?

dinsdag 13 maart 2012