mijn buren hebben mijn ligusterhaag door de tuinman laten verwijderen en op hun grond een betongaashek met klimop laten plaatsen, ik heb nu een geul in mijn tuin en kijk tegen een twee meter hoge klimopafscheiding aan in mijn voortuin.

1 reactie

Ik heb vorige zomer mijn ligusterhaag in de voortuin goed in model teruggesnoeid, naar een breedte van ongeveer 30 cm, heb de grond opgehoogd met nieuwe aarde en heb een mest toedracht gegeven. De haag liep weer prachtig uit. Ik heb een nieuwe ligusterplant gekocht en op een kale plek gepland aan mijn kant onder de Rododendron van buren, die 3 meter hoog was en op circa 2 meter hoogte zeker 1 meter over mijn tuin heen groeide. Op 12 april kwam ik thuis van mijn werk en bemerkte dat mijn ligusterhaag verdwenen was, (ook de Rododendron van de buren was tot 2 meter hoogte recht afgesnoeid). Ik ben naar de buren gegaan en heb gevraagd waar de heg was gebleven, kreeg als antwoord: "dat zie je toch, die is weg!". ''Dat doe je toch niet zomaar zonder overleg," was daarop mijn antwoord. "Jullie hebben toch met ons ook niet overlegd over die hoge schutting in de achtertuin" (dit dateert uit 1993, toen wij in ons huis kwamen wonen, hebben wij overleg gepleegd met de buren over de erfafscheiding van de achtertuin, er stond namelijk een laag haagje van circa 1 meter hoog, met daarin heel veel zevenblad groeiend. Wij wilden graag privacy in de achtertuin en stelden voor een andere hogere haag te plaatsen en allereerst de grond goed onkruid vrij te maken. Zij voelden daar niets voor en wilden het haagje dat op hun grond stond graag zo houden, wij stelden voor om een houten afscheiding te plaatsen. Zij konden hier niets tegenin brengen zolang deze op onze grond kwam te staan, zij wilden alleen over de hoogte overleggen. Dit laatste hebben wij niet gedaan, wilden graag 2 meter hoog en dit wat juridisch mogelijk.)
Het is van mijn buren toch ongeoorloofd om de tuinman zomaar een haag op andermans grond te laten verwijderen, ook al ben je na 17 jaar nog boos over een schutting in de achtertuin? Welke stappen moet ik ondernemen. Ik heb schade geleden, mijn aarde ongeveer 3/4 m2 is verdwenen, een nieuw gekochte ligusterplant is verdwenen en de oude ligusterhaag is verdwenen!.

zondag 16 mei 2010