Mijn buurman wil na ruim 6 jaar dat ik mijn ligusterheg uit voortuin verwijder

0 reacties

Sinds vorige week woensdag ben ik ongewild in een conflict situatie met mijn buren terecht gekomen. De aanleiding is dat ik tijdens een door de gemeente georganiseerde inspraak bijeenkomst heb aangegeven niet zo veel te voelen voor de plaatsing van een speeltoestel recht achter mijn (koop)woning. Mijn buren willen dit nu juist wel en het is naar nu blijkt niet toegestaan daar bezwaar tegen te hebben. Ik was overigens niet de enige met bezwaar, maar mijn buurman is vreselijk tekeer gegaan tegen alleen mij (hem is toen verzocht te vertrekken) en zojuist wordt ik geconfronteerd met het eerste pestgedrag.

In mei 2008 is de voortuin aangelegd van mijn nieuwbouwwoning. Nadat dat was gebeurd bleek dat de ligusterhaag op de grond van mijn buren was geplaatst. Dat wist ik niet maar omdat bij diverse andere buren hetzelfde was gebeurd waar bezwaar tegen was gemaakt kwam ik erachter dat de haag op de grond van mijn buren was geplaatst. Ik heb dit direct met hen besproken en gezegd dat ik de haag zou laten verplaatsen. Dat vonden ze echter niet nodig en de haag is blijven staan. De tuin van mijn buren is vervolgens aangelegd en zij hebben een buxushaag langs mijn ligusterhaag gezet.

Zojuist deelt mijn buurman mee dat hij een schutting wil plaatsen en dat ik de haag moet weghalen en wel zo snel mogelijk. Puur pestgedrag, maar het klopt dus wel dat de heg op zijn grond staat. Nu wil ik graag weten wat mijn eventuele rechten zijn. Kan ik weigeren? De heg is immers met toestemming blijven staan, maar dit is niet schriftelijk vastgelegd. Verder moet ik nu kosten gaan maken om mijn tuin aan te passen. Kan ik die verhalen op mijn buren? Ook vraag ik me af of er regels zijn m.b.t schuttingen in voortuinen, bijvoorbeeld qua hoogte. Een hoge schutting is geen gezicht en schaadt het aanzicht van mijn woning.

Al met al een hoop gedoe en dat allemaal omdat ik het gewaagd heb een mening te uiten die niet overeenkomt met die van mijn buren. Een behoorlijk gesprek is uitgesloten. Dat heb ik al geprobeerd, maar mijn buurman wil absoluut niet praten.

Ik hoop dat iemand mij een beetje wegwijs kan maken voor wat betreft mijn mogelijkheden de schade zoveel mogelijk te beperken.

Alvast bedankt.

dinsdag 15 juli 2014