Nieuw schutting plaatsen / oude schutting weghalen?

1 reactie

Op dit moment hebben wij een erfafscheiding met de buren welke bestaat uit een houten schutting: 1 deel van 180 hoog en 5 delen van 100 cm hoog. Deze erfafscheiding stond er al, op het moment dat wij nu bijna 4 jaar gelden het huis kochten.

Wij willen binnenkort echter een nieuwe schutting plaatsen, omdat aan de kant bij de andere buren de schutting gedeeltelijk omgewaaid is en nu door ons tijdelijk verankerd is. We verwachten van deze buren daarom ook niet echt een probleem.

Omdat we nu dan toch 1 kant de schutting willen vervangen en omdat we de gehele tuin van ons onder handen willen nemen, willen we meteen aan alle kanten eenzelfde nieuwe schutting plaatsen.

Hierbij komt nog dat wij 5 schuttingsdelen van 100 cm hoog te weinig privacy waarborgen voor ons. Wij willen nu 6 delen van 180 hoog neerzetten. Onderhoud aan de bestaande schutting is er sinds wij er wonen nog nooit geweest overigens.

Wij leven echter niet op hele goede voet met deze buren en wij willen ons daarom van tevoren goed inlichten over onze rechten en plichten.

- Wat kunnen wij doen als onze buren weigeren om de bestaande schutting te vervangen door een nieuwe schutting?

- Kunnen wij dan toch zomaar een nieuwe schutting op onze eigen grond tegen de bestaande schutting aanzettten?

- Of moeten de buren dan ineens wel de mogelijkheid krijgen om de bestaande schutting te kunnen onderhouden, m.a.w. mogen wij wel een nieuwe schutting op eigen grond neerzetten, maar moeten we bijv. 20 cm tussenruimte overhouden om de buren de mogelijkheid te geven hun bestaande schutting te onderhouden?

- We weten niet wie de huidige schuttingen heeft betaald en neergezet, omdat alles er al stond op het moment dat wij het huis kochten. Is dat nog voor enig belang voor ons?

Het gaat ons niet om het geld, in principe willen wij de gehele schutting zelf (laten) plaatsen en betalen.

vrijdag 2 september 2011