Nieuwe erfafscheiding

1 reactie

Ik woon in een sociale huurwoning,welke in 1975 is opgeleverd. Door de wooncorporatie zijn muurbeugels, met keilbouten, geplaatst alwaar een schutting van 1,50 meter en paaltjes met prikkeldraad zijn geplaatst om daarmee de erfafscheiding aan te geven.

In het kadaster worden de huizen aangegeven in een perceel.
Niet de huizen, voortuinen en achtertuinen zijn opgenomen in het kadaster.

In 2012 word besloten de sociale huurwoningen te verkopen.
Zo kregen wij nieuwe buren. Dat zijn de vijfde bewoners van dat huis.
Omdat de schutting van ons al meer dan 15 jaren stond, gemonteerd aan de bestaande muurbeugels, werd in overleg gevraagd of wij de schutting wilden vernieuwen en gezamenlijk de kosten te verdelen.

Dat was een prima plan.
Wij hebben direct enkele offertes aangevraagd en deze doorgespeeld naar de buren. Er werd een keuze gemaakt die wij beiden de beste keuze vonden voor de nieuwe schutting.

Nu begon de buurman te klagen en zei dat de schutting 9 cm meer in mijn tuin geplaatst moet worden en de muurbeugels, welke met keilbouten waren bevestigd door de corporatie in 1975, te verwijderen.

Hij was van mening dat de schutting 9 cm in zijn tuin stond, volgens het kadaster.

Bij navraag bleek dat het kadaster, nu de woningen verkocht worden, de kadastrale grenzen moest berekenen en deze grenzen op zullen tekenen in het kadaster.

Wie heeft nu gelijk?
Een schutting die al meer dan 30 jaren de erfgrens bepaalde van de woningen, of de nog in te meten erfgrens van het kadaster, welke pas in 2013 zal worden uitgevoerd?

Is hier sprake van verjaring?

donderdag 26 april 2012