omgevallen schutting

6 reacties

Voor de derde keer in 5 jaar tijd is de schutting tussen mij en mijn buren omgevallen. Dit ligt aan de drassige grond, de palen rotten er in weg. Het is bij meerdere buren het geval.
De schutting ligt nu in mijn tuin. Ik ben huurder van de woning, de buren zijn er vorig jaar komen wonen en zijn eigenaar van de woning.
Tot nu toe heb ik met de vorige buren 2 keer bijbetaald aan een schutting. Dat ben ik nu niet meer van plan omdat een gewone houten schutting toch in korte tijd wegrot (de huidige staat er ruim een jaar). De nieuwe buren waren, toen zij er kwamen wonen, op de hoogte van de problemen met de drassige grond omdat de schutting toen al scheef stond en wilden er een heg aanplanten. Dat is niet (meer) gebeurd. De verhuurder van mijn woning zegt dat ik mede verantwoordelijk ben voor deze schutting en wil er verder niks aan doen.
Wie is nu verantwoordelijk voor (de kosten van) het verwijderen en afvoeren van deze schuttingresten die in mijn tuin liggen? En wie moet er een nieuwe (deugdelijke?) schutting plaatsen en betalen? Hij stond op de erfafscheiding.
Stel dat de buren geen nieuwe schutting willen plaatsen, kan ik ze er dan toe dwingen? Zonder schutting gaat de grote hond van hún buren (die schutting is, jawel, 2 jaar geleden ook al omgevallen) ook in mijn tuin ronddwalen dat zie ik niet zo zitten.
Kunnen zij nog iets opvoeren bij hun WA-verzekering of inboedelverzekering?

maandag 10 februari 2014