Omgewaaide schutting

7 reacties

De eigenaar van het pand naast mij wil zijn omgewaaide tuin schutting niet herstellen.

Tijdens de Sinterklaas storm is de schutting tussen mijn tuin en die van de buren omgewaaid. De schutting is toentertijd - voordat ik mijn eigen woning kocht - door de toenmalige eigenaar van het pand geplaatst en was (zo blijkt nu) van vreselijk slechte kwaliteit: dennenhouten palen die helemaal zijn doorgerot. De schutting is op hun grond en is ook door hen geplaatst (dat is goed te zien want de "lelijke" kant is aan mijn kant).

Inmiddels blijkt dat het pand onlangs is opgekocht door een beleggingsmaatschappij die het niet belangrijk vindt dat er een schutting staat en de boel dus gewoon wil laten zoals het is. De buurman (een huisartsenpraktijk) hecht er zelf erg aan dat de schutting wordt teruggeplaatst (we kijken zo zijn patiëntenkamer in) en wil als huurder de eigenaar dwingen de schutting te herstellen, maar tot nu toe heeft hij geen succes.

Ik wil eigenlijk het conflict tussen huurder en verhuurder niet afwachten en zelf in onderhandeling met de eigenaar over herstel van de omgewaaide schutting. Ook omdat er nu enige gevaar is, er is geen afscheiding aan de zijkant van mijn terras, waardoor mensen naar beneden kunnen vallen.

Kan ik als buur eisen dat de eigenaar zijn schutting onderhoudt en het omgewaaide stuk weer terug plaatst?
Of, als hij niet meewerkt, kan ik dan zelf de schutting herstellen of een andere laten plaatsen en de eigenaar van hiernaast verplichten om er aan mee te betalen?

Ik zou zelf denken dat een in een storm omgewaaide schutting onder de verzekering valt van de eigenaar... maar ja, het bedrijf zegt zelf het belang van een schutting niet in te zien. Graag advies.

Alvast bedankt!

donderdag 2 januari 2014