Per ongeluk beschadigde erfafscheiding

2 reacties

Een vraagje, vandaag heeft bij ons een stichting gewerkt met mensen met een beperking en die hebben bij het onkruid vrij maken van onze tuin, een door de buren (zonder overigens hier enig overleg met ons te plegen) erfafscheiding van draadwerk en een daarover gespannen doek beschadigd op verschillende plekken. Ook is de klimop die hij geplaatst blijkt te hebben op een paar plekken gesneuveld.

Wie is hier nu aansprakelijk voor, mijn moeder als opdrachtgever aan het bedrijf of het bedrijf dat de werkzaamheden heeft uitgevoerd? En indien mijn moeder dat is, valt dat onder de WA of de inboedel verzekering?

Dat hij boos was is een "understatement". Toen mijn moeder niet direct de naam van het bedrijf wilde geven begon hij te dreigen met een aangifte van vernieling. Is dat eigenlijk wel mogelijk als iets bij werkzaamheden abusievelijk beschadigd is geraakt?

En is het zo vreemd dat wij eerst zelf met het bedrijf contact willen opnemen want hij wilde de gegevens zodat hij morgen zelf om 8 uur kan bellen met het bedrijf om zijn klacht door te geven "omdat hij weet dat anders door zo'n bedrijf gedaan wordt alsof ze van niets weten zodat ze onder het betalen van de schade uit kunnen komen".

Nu heb ik zelf een klachtenformulier ingevuld en dat via de email aan het doorgegeven.

dinsdag 23 september 2014