Pad naar ons huis is voor de helft van de buren, wij willen dit opnieuw netjes bestraten

0 reacties

Wij hebben zeer slecht contact met onze buren, er is zelfs slaande ruzie geweest en er wordt niet met elkaar gesproken. Deze zaak bespreken is dus helaas geen optie, deze mensen zijn bovendien zeer onredelijk.

De steeg naar onze voordeur bestaat uit 4 tegels van 30*30cm, de ene helft is van ons, andere helft is van de buren (tekeningen Kadaster), zij gebruiken dit pad nooit, tenzij de buurvrouw het ene raam lapt dat in deze steeg zit.

Wij zijn onze tuin aan het opknappen en het pad van de steeg loopt af naar achteren. Wij willen dit natuurlijk ook mooi maken, dus ophogen en netjes opnieuw bestraten. Probleem is dat de helft van het pad niet van ons is, en wij er niets mee opschieten als we alleen de 2 tegels die van ons zijn verhogen, dan kan ik er met de fiets of kinderwagen niet meer overheen. Het hele pad, dus ook het deel van de buren moet aangepakt worden. Wij willen dit zelf bekostigen, dus zij hebben geen onkosten.

Mogen wij dit zonder overleg met de buren doen? Zo nee (waar ik bang voor ben...); heeft iemand tips hoe we dit aan kunnen pakken?

maandag 4 april 2011