Pad, schutting en damwand

2 reacties

Sinds 2008 heb ik een koopwoning. Het stuk pad erachter behoord ook tot het huis. Het onderhoud van het pad is voor de 8 huizen die er aan grenzen, vermeld in de koopakte.

Aan het pad grenst de tuin van de achterbuurman. De tuin ligt 50 cm lager dan het pad, het pad wordt door een damwand op zijn plaats gehouden. De achterbuurman heeft tussen 1993 en 1998 (precies weten we niet omdat de vorige bewoners allemaal zijn verhuist) een schutting geplaatst. De schutting heeft hij bevestigd aan het hekje die de damwand ondersteund. De schutting stond in 1998 al scheef (volgens mijn buurman) en toen ik mijn huis kocht in 2008 stond de schutting nog steeds scheef. Onderhoud aan het pad kunnen we niet doen omdat zijn schutting tegen en aan de damwand vast zit. Nu (april en juli 2012) worden wij door de achterbuurman, via zijn rechtsbijstand, aangesproken op het niet onderhouden van het pad. Het pad is door het scheeftrekken van zijn schutting verzakt naar zijn tuin. De bielzen zijn gaan rotten, ook hier heeft hij schroeven ingedraaid. Wij moesten voor 31 augustus 2012 het pad gaan herstellen.

Wij, ik en drie andere buren, hebben hierop gereageerd dat de achterbuurman hier verantwoordelijk voor is en dat wij door zijn schutting niet bij de damwand kunnen voor onderhoud en daardoor ook het pad er niet opnieuw in kunnen leggen.

Nu worden we, na acht maanden, weer door zijn rechtsbijstand aangeschreven. Er komt een bouwkundige expertise. We moeten ons melden op 17 april om 13:00 uur.

Ik vertrouw het van geen kant. Over deze hele architect is weinig tot niets te vinden op internet. Hij komt niet echt uit de buurt en wordt ons in de maag gesplitst door zijn rechtsbijstand.

Wat kan ik doen of wij als buren? Wie kan mij/ons verder helpen?

maandag 8 april 2013