Plaatsing zonnepalen op platdak die 50 cm van de erfgrens afstaat

0 reacties

De regels voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak zijn dat de collector of het paneel ten minste net zo ver verwijderd moet blijven van de dakrand als die hoog is.
In ons geval is dit 44 minus de dakopstand van 7 cm hou je 37 cm over cm. De zonnepanelen zijn geplaats op een blok van 3 garages waar onze garage dwars op de andere is gebouw. We hebben onze garage dak verlengd maar deze verlenging is niet zo breed als het garage dak zelf. Ongeveer 50 cm minder breed.
Nu hebben we zonnepanelen vanuit de smallere dak naar de het garage dak gelegd. Evenredig met de garage zelf. De panelen liggen dus tegen de dakopstand aan van het verlengde dak. Deze liggen dus wel 50 cm van van het erf van onze buren die dus tegen de achterkant van de panelen aankijken. Op het garage dak zelf hebben we voldoende afstand genomen.
Onze buren hebben geklaagd en geven dus aan dat wij niet voldoende afstand hebben genomen van de dakopstand terwijl dus ons "aangebouwde" dak 50 cm van de erfscheiding af ligt.
Hebben de buren een redelijke klacht of hebben wij juist gehandeld?

zaterdag 7 november 2015