Poort geplaatst tussen tuin buren en eigen tuin

6 reacties

Ik heb onlangs een laag hekwerk verwijderd en een poort van 1.80m hoog en 2.00 meter breed geplaatst ( op mijn eigen grond) aan de zijkant van mijn huis. Dit is de enige tuin die ik heb. Achter mij wonen mijn buren die recht van overpad hebben door mijn tuin om de voorkant van de straat straat te bereiken. Hun huisnummer behoort bij de straat aan de voorkant evenals die van mij. (zij hebben overigens sinds de komst van een nieuwbouwwijk achter hun eigen huis een prachtige uitgang van minimaal 6 meter gekregen, maar dat terzijde)
De buren hebben mij voor het gerecht gedaagd omdat zij eisen dat ik de poort afzaag tot een hoogte van 1.00 meter. Zij zeggen dat hun huis niet meer zichtbaar is voor hulpdienstverleners en postbodes e.d. Wanneer je aan de straatkant mijn tuin inkijkt dan is hun huisnummer nog leesbaar en de buurman heeft eigenhandig zijn huisnummer bij mij op de schutting aan het begin van de straat geschroeft met een pijl erbij zodat een ieder kan zien dat er achter mijn huis nog een huis staat.
Ik vraag mij af hoeveel recht ik heb om de poort op de hoogte van 1.80 meter gewoon te laten staan? De poort is voor alle bezoek van de achterburen vrij toegankelijk.
Naast de poort grenst een groot keukenraam van mijn huis, misschien weegt dit ook mee?

Wie heeft hier ervaring mee?

maandag 1 september 2014