Bekroond door redactie: 10.000 punten behaald in een periode van 2012-2016
AN
An1978
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

probleem erfgrens

14 reacties

Na problemen met buren over mandeligheid van de schutting hebben we het kadaster laten komen.
Die heeft op onze kosten de erfgrens bepaald en duidelijk aangegeven.
Nu blijkt dat we gelijk hadden: de schutting is niet mandeling en staat op ons erf, op sommige punten zelfs 33 cm binnen de erfgrens.
De buren hebben om hun gram te halen toen het gedonder begon aan hun kant een hele schutting vast geschroefd op de bestaande schutting.

We willen de oude schutting nu verwijderen, een eenvoudige afscheiding aanbrengen zodat duidelijk is waar de erfgrens loopt en dan een nieuwe schutting aan onze kant van de schutting plaatsen.
Maar hun schutting zit vastgeschroefd op de onze....

In een brief hebben we ze 3 weken de tijd gegeven om de schutting te verwijderen zodat wij met onze werkzaamheden kunnen beginnen (ze hebben de schutting in een halve dag gezet, dan kunnen ze hem nog vlugger verwijderd hebben). Ook hebben we aangegeven dat hun waterafvoer van plat dak, die nu op ons erf uitkomt, te verwijderen.

De tijd begint al aardig af te lopen en we krijgen de indruk dat ze niet van plan zijn om ook maar iets te ondernemen. We vermoeden dat ze een dag voor afloop van de tijd met een briefje komen met iets van verjaring etc. We weten van een homevideo van de vorige bewoners dat de schutting er nog niet zo lang staat. Wij wonen er nu 3,5 jaar, onze buren zijn er na ons komen wonen.

we kunnen onze schutting niet verwijderen omdat hun schutting er tegen aan geschroefd zit en we willen niet op hun terrein komen.

We hebben het kadaster laten komen om duidelijkheid te scheppen, zodat we allemaal weten waar we aan toe zijn maar vervolgens reageren ze niet op onze brief om hun eigendommen te verwijderen....

En dus...wat nu? wat mogen we? welke stappen? iemand die een creatieve oplossing weet?

vrijdag 4 november 2011