Ramen op erfscheiding

3 reacties

Sinds 2008 is ons woningblok opgeleverd. Het blok bestaat uit 75 woningen van onze VVE plus 6 panden welke geen onderdeel van de VVE zijn. Deze 6 woningen zijn onderdeel van het blok en de achtergevels hiervan vormen ook de erfscheiding met het VVE-deel. Deze achtergevels zijn blinde muren en zijn voorzien van een houten betimmering welke onderdeel zijn van de gezamenlijke binnentuin van de VVE. De houten betimmering is inmiddels begroeid en ingericht met vogelhuisjes.

Een nieuwe (niet VVE) eigenaar wil nu ramen aanbrengen in zijn achtergevel (direct op de erfscheiding dus) en daarmee dus ramen in de houten betimmering. De VVE is hier op tegen en wil dat het huidige aanzicht niet wijzigt.

Ik heb begrepen dat mits de ramen bestaan uit niet doorzichtig glas dit toegestaan moet worden Maar is het tegelijkertijd ook mogelijk dat wij een schutting (de huidige houten betimmering) voor zijn raam handhaven? Oftewel, hij mag een raam creeeren maar mogen wij ook een schutting daar direct tegenaan zetten? Of werkt het zo niet. En hoe groot mogen de ramen zijn, zijn er verhoudingsgetallen tov breedte/hoogte van de gevel.

Oftewel welke rechten hebben wij en de nieuwe eigenaar op dit vlak.

Ik ben benieuwd naar antwoorden, alvast dank in elk geval.

Bart Groot

maandag 11 april 2011