Recht tot inankering

2 reacties

Beste,

Drie weken geleden hebben wij de sleutels gekregen van onze nieuwbouwwoning. In de meer- en minderkeuzelijst vanuit het project, was er een optie om een uit/ aanbouw van 2,4 meter in de tuin te laten plaatsen.

Onze buren hebben dit vanuit het project door de aannemer laten doen. Nu staat de buitenmuur van hu aan/ uitbouw 15 cm op onze erfscheiding. Tot wij dit huis 1,5 jaar geleden kochten hadden we niet de finaciele middelen om voor een dergelijke optie te kiezen. Echter zien wij nu wel de mogelijkheid om om alsnog een uitbouw te realizeren.

Wij hebben inmiddels een aannemer aangesteld, die, na het laten uitvoeren van een techische tekeing, een uit/ aanbouw voor ons gaat realiseren. Echter hebben de buren nu bezwaar gemaakt en willen niet dat wij aan hun buitenmuur komen. Dit betekent dat we een verspringing van 5 cm in onze woonkamer krijgen, een welke zij niet hebben omdat ze dit vanuit het project hebben gedaan.

Tesamen met de buren en onze aannemer is er een bouwexploit opgesteld, dit is echter niet voldoende voor onze buren en willen niet dat er iets met hun constructie gebeurt vanwege garatie verlies.

In de notariele akte staat onder erfdienstbaarheden, dat wij een dergelijk muur dienen te dulden in onze tuin omwillen van een mooi recht lopende binnen muur bij de buren. Betekent het dan dat wij het recht verliezen op een rechtlopende binnenmuur?

Daarnaast, wat zijn de preciese bepalingen met betrekking tot inakerings- of inbalkingsrecht. Om onze constructie waterdicht te maken, zouden we toch op hun constructie moeten inzagen? Wat is dan de nut van de buitenmuur nog?

Wat zijn hierin onze rechten?

Met vriendelijke groet,

Ronin

zondag 14 april 2013